Cum să te îmbraci scump când nu ai bani

pantaloni_albi_dunga_stofa_lana_img_24488

Englezii au o vorbă care sună cam așa: sunt prea sărac să-mi cumpăr haine ieftine. O haină ieftină se uzează mai repede, motiv pentru care trebuie să-ți cumperi mereu alta. Iar la sfârșit constați că ai un dulap întreg de cârpe de sters pe jos și bani aruncați pe apa sâmbetei.

 

Mai mult decât atât, o haină ieftină arată ieftin: materiale plăsticoase care se chinuie să imite originalul, culori stridente care la prima spălare se duc, croieli anapoda care nu avantajează nici cea mai perfectă siluetă. Sunt hainele care se lăbărțează și se scămoșează, sunt hainele pe care le urâm.

 

Noi propunem o alternativă austeră: cumpără haine mai puține, dar mai scumpe. Da, e mult mai amuzant să dai o raită prin magazine oricând ai chef și să dai banii pe prostioare care te bucură pe moment. Pe termen lung însă, îți furi singură căciula. Investește mai bine în câteva piese de rezistență, care vor face față cu brio oricărui trend și mult mai multor purtări.

 

Câteva exemple:

– un sacou negru bine tăiat din stofă de lână virgină (bun la birou, bun ca blazer primăvara și toamna, bun la evenimente peste o rochie)

 

– denim de calitate: o pereche de blugi bleumarine boyfriend și o pereche de blugi skinny negri

 

– bumbac de calitate (organic, plin): tricouri simple uni cu croi clasic

 

– ghete din piele naturală, espadrile din canvas sau o pereche de sneakersi albi, sandale romane și o pereche de pantofi negri cu linie impecabilă

 

– o cămașă albă de poplin, două trei cămăși colorate din mătase naturală

 

– o fustă maxi neagră din in, o fustă conică din stofă

 

– pantaloni negri pană, pantaloni albi largi cu talie înaltă

 

– rochii din materiale naturale, simple, fără brizbriz-uri

 

– fără bijuterii din plastic ieftin, mai bine nu porți nimic

 

 

Toate astea se găsesc la mall, la marii retaileri. Printre rafturi de poliester se ascund și piesele clasice, pe nedrept ignorate. Toate astea se găsesc și pe site-urile de haine vintage, la noi sau la alții – mai ieftin decât la mall (unde ieftin se referă exclusiv la portofel).

 

Follow my blog with Bloglovin