Cu ce să te îmbraci la nuntă (când nu ești mireasa)

colt

În centrul Brașovului există un parc frumos, pe care cineva, într-un efluviu de imaginație sau din pasiune pentru New York, l-a numit Parcul Central. Fiind foarte aproape de alte câteva puncte strategice din urbea noastră – Primărie, biserici importante, locante frecventabile – Parcul Central este o stație importantă pe traseul celor mai multe alaiuri de nuntă.

 

 

E fascinant cum se îmbracă lumea care participă la aceste evenimente. Cine are răbdare, sau trece des pe acolo, se poate delecta cu o panoplie de ținute vestimentare demodate, plictisitoare, nepotrivite sau, să spunem lucrurilor pe nume, de prost gust.

 

 

Avem rochițe cu sclipici purtate la ora 11 dimineața și asortate la machiaje de Cleopatră, compleuri de damă bine potrivite la coafuri tapate roșcat acaju, rochii vișinii din taftale grele cu volane romantice, mumu-uri pastel din dublu voal, rochii cu corset înflorat și fustă înfoiată și câte și mai câte. Un melanj eclectic de stil și eleganță de provincie.

 

 

Cum ne-ar plăcea nouă să se îmbrace nuntașele? Iată câteva sugestii alternative:

 

– rochie din mătase naturală, cu croi simplu care urmează silueta

 

– pantaloni discreți asortați la o cămașă cu fundă

 

– fustă maxi amplă, top lejer din mătase, sacou bine tăiat peste

 

– rochie mini cu croială oversized și platforme

 

– rochie neagră din dantelă în cloș

 

– mai multe sugestii găsiți în acest articol despre cum să te îmbraci sexy fără să încalci regulile bunului simț

 

 

Nici măcar tangențial nu îndrăznim să ne atingem de vestimentația domnilor: de sacourile șifonate și deșălate, de costumele negre de cioclu sau de cămășile portocaliu deschis cu mânecă scurtă purtate cu cravată fantezie – e un teritoriu al groazei și ororii, din care puțin sunt cei care scapă fără sechele.