Hainele potrivite în funcție de forma corpului

vintage-swimsuits-31

Nu de puține ori ni se întâmplă să cădem în admirația unei haine, dar să n-o putem cumpăra. Mai totdeauna e legat de bani (sau mai precis de lipsa lor). Dar câteodată ține pur și simplu de o nepotrivire între croială și siluetă.

 

 

E important să cunoști și să-ți asumi croielile care te avantajează. Altfel îți cumperi chestii pe care le porți foarte rar sau deloc – deși în magazin te-a furat peisajul, odată ajunsă acasă, brusc se face lumină și-ți dai seama că ai comis-o. Asta în cel mai bun caz. Căci dacă epifania ți se neagă, atunci vei îmbrăca cu entuziasm haine care-ți vin ca naiba. Și toată lumea va observa asta, mai puțin tu.

 

 

Lăsându-le la o parte pe acele fete nesuferite cu proporții perfecte (care arată bine și într-un sac de pânză), iată pe scurt cam ce ar trebui să porți în funcție de tipul de corp cu care te-au pricopsit genele.

 

 

– picioare scurte (în proporție cu torsul): poartă fuste și pantaloni cu talie înaltă, iar dacă alegi mini, atunci alege mereu și tocuri; evită taliile căzute, ține-te departe de tururile joase

 

 

– picioare groase: poartă fuste drapate, pantaloni cu pense; evită croielile drepte sau skinny, balerinii și fustele cloș

 

 

– fund mare: poartă cam orice (dar mai ales rochii stil wrap-dress sau croieli conice), și mai puțin muleuri exagerate și în niciun caz fuste în linie A

 

 

– talie dreaptă: poartă rochii cu talie înaltă (baby-doll) sau rochii oversized, cămăși largi cu colanți, sacouri și blugi tip boyfriend; evită piesele care scot talia în evidență (rochii stil anii ’50, sacouri cambrate, fuste și pantaloni cu talie înaltă)

 

 

– sâni prea mari: zi mersi și poartă mai ales topuri petrecute, evită croielile oversized

 

 

– sâni prea mici: poartă absolut orice (dar mai ales ținute androgine) și arde sutienele, oricum nu există speranță

 

 

– umeri prea înguști: poartă bluze trapez cu pantaloni țigaretă sau fuste strâmte; evită bretelele și croielile ample

 

 

– brațe prea groase: poartă mânecă trei sferturi; evită bretelele subțiri (tip spaghetti straps) sau mânecile foarte scurte (tip cap-sleeves)

 

 

– gât scurt: poartă topuri cu decolteu în U, cămăși fără guler; evită bluze cu decolteu tip bărcuță sau cămăși cu guler înalt

 

 

Regula este de fapt simplă, croiala trebuie să compenseze defectul și să restabilească proporțiile corecte. Dacă ți-a plăcut geometria la șoală, ești deja pe drumul cel bun.